Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

13. međunarodni čižićarski turnir

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 4. rujna 2017. / Autor fotografija i teksta: Marino Turčić

Dana 02. rujna 2017. okupila se balačka elita (tri najbolje plasirane ekipe sa netom završenog 22. Kupa Dobrinjštine: pobjednici Sv. Vid Miholjice, kombinirana ekipa Krasa i domaćini iz Čižića), te još balači iz Rasopasna i kombinirana ekipa iz Gabonjina.

Trinaesti po redu bio je valjda nesretan broj za organizaciju ovog tradicionalnog turnira. Naime, kiša je dan uoči turnira natopila jog u Čižićima, tako da se čitava organizacija turnira prisilno preselila u Sv.Vid Miholjice, gdje su nam gostoljubivi Vidari ustupili svoj natkriveni jog i društvene prostorije na cjelodnevnu upotrebu.
Pored toga, naši dugogodišnji sportski prijatelji iz Balinarskog kluba Celeia iz Celja su na žalost u posljednji trenutak iz objektivnih razloga morali otkazati sudjelovanje na turniru. Zbog toga je dovedeno u pitanje „međunarodno“ obilježje turnira.

Međutim, organizatori se nisu pokolebali. Cjelodnevni turnir na jogu u Sv. Vidu protekao je u ugodnom sportskom druženju, a domaćini iz Društva za športsku rekreaciju Čižići su se pobrinuli da balačima ničega ne nedostaje (maneštra, sir, kolači, piće na jogu u Svetom Vidu, završni ručak - šurlice u konobi “Mala sten” u Čižićima). Turnir na kojem je sudjelovalo pet ekipa odigran je po sistemu svatko sa svakim, uz vremensko ograničenje od 40 minuta po partiji.

Pobjednici turnira su balači iz Gabonjina koji su nastupili u sastavu Nikola, Dario, Mladen, Davor i Tomislav. Drugoplasirana je ekipa Čižića, a treće mjesto zauzela je ekipa Krasa, Četvrtoplasirani su Rasopašnjari, a posljednje je mjesto ovog puta zauzela hendikepirana ekipa Sv. Vida kojoj su nedostajala dva njihova standardna balača.

Prema glasovima kapetana svih ekipa sudionica proglašena je najbolja četvorka turnira, i to: Kruno Plišić – najbolji igrač turnira (Kras), Dario Božić (Gabonjin), Nikola Grdinić (Gabonjin) i Ivan Pole (Čižići). Posebno je nagrađen najmlađi sudionik turnira Roko iz Krasa. Na turniru je za ekipu Čižića službeno prvi put uspješno nastupio mladi Marko Sršić (15 godina), pobjednik ovogodišnjeg pojedinačnog juniorskog turnira u Čižićima. 

 
 
 
 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr