Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Humanitarna pomoć za poplavljena područja stigla i s Dobrinjštine

 
Vezani sadržaj
 
 
 
Objavljeno: 28. svibnja 2014. / Autor teksta i fotografija: Gordana Gržetić

Slike koje su posljednjih dana pristizale (i još pristižu) s poplavljenog istoka Lijepe Naše, nikoga nisu ostavile ravnodušnima. Dok su žitelji ugroženih područja bježale pred poplavama i bujicama, s druge su strane Hrvatske do  njih pohrlili konvoji humanitarne pomoći.
Na inicijativu DVD-a Dobrinj i Općine Dobrinj, u prikupljanje humanitarne pomoći za poplavljena područja odmah su se uključili i žitelji Dobrinjštine.
Tijekom tri dana, u Vatrogasnom domu u Svetom Vidu prikupljena je zavidna količina potrepština nužnih ugroženom stanovništvu.
Dobrinjci, odnosno žitelji Dobrinjštine, opravdali su svoje ime, te iskazali dobrotu, empatiju i altruizam. Prostorije DVD-a bile su dolovno zatrpane odjećom, ovućom, potrepštinama za novorođenčad i odrasliju djecu, hranom, pitkom vodom, namještajem, pa i kućanskim aparatima.
U utorak, 27. svibnja, u ranim jutarnjim satima put Vinkovaca i Županje krenuo je dobrinjski humanitarni konvoj, koji su činili zapovjednik vatrogasne mladeži dobrinjskog DVD-a Luka Čutul, Dragana Grčić Čutul, Hrvoje Crnčić, Ivan Kirinčić, Sandro Jerčenović, Emilija Polonijo, Tanja Vukovac, Marin Jerčenović, te Igor Piteša.
Da bi prikupljena pomoć stigla do najpotrebitijih, pomoć u prijevozu ponudili su Trgovina Krk, Trumm Malinska, Autoelektrika!Alen“, Obrt „Finiš“ iz Krasa, Đani Gržetić, te Darko Škrabonja.
„Još prošle nedjelje, 18. svibnja, pozvao sam predsjednika DVD-a Ratka Turčića i zapovjednika Nenada Brusića, da organiziramo prikupljanje pomoći. Obavijestili smo načelnika Općine Nevena Komadinu, koji se odmah odazvao. Dogovoreni su termini za prikupljanje pomoći, organizirali smo čak i prijevoz do onih pojedinaca koji bi dali pomoć, a nisu bili u mogućnosti doći u Sveti Vid“, rekao nam uoči polaska zapovjednik Vatrogasne mladeži dobrinjskog DVD-a Luka Čutul, te i putem portala Općine Dobrinj još jednom zahvalio svima:“ Svaka čast ljudima, tako mala općina, a tako smo puno prikupili. U organizaciji su pomogle sve udruge i brojni pojedinci. Da ne spominjem važnost prijevoznih sredstava, koja su nam ustupljena. Još jednom svima, svima hvala!“, zaključio je Čutul.

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr