Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

U Dobrinju dodjeljene nagrade i priznanja u akciji "Otočna rožica"

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 5. listopada 2017. / Autor fotografija i teksta: Milovan Kirinčić - www.otok-krk.org

U Dobrinju dodjeljene nagrade i priznanja u akciji "Otočna rožica"

U dobrinjskom Društvenom domu u utorak, 3. listopada 2017., dan uoči blagdana sv. Franje Asiškog, zaštitnika prirode, održana je završna svečanost dodjele priznanja i nagrada najboljima u jubilarnoj desetoj po redu Otočnoj rožici.

Manifestacija Otočna rožica izuzetna je akcija biranja najljepših vrtova, balkona i terasa na području otoka Krka. Pokrenula ju je Turistička zajednica otoka Krka 2007. godine u suradnji sa svim turističkim zajednicama na otoku u cilju podizanja kvalitete uređenja okoliša i vrtne kulture. Izuzetno je važno posebice na otoku koji uz turizam promiče i svijest o zaštiti okoliša kroz slogan najveće komunalne tvrtke „Ponikve - eko otok Krk“, raditi i na unapređenju turističkog proizvoda kroz oplemenjivanje životnog prostora, a sve više i javnih i održivih površina.

Dužnost moderatora na ovoj je svečanosti odlično obavila Diana Blažević, a nazočne su pozdravili načelnik Općine Dobrinj Neven Komadina i zamjenik predsjednika TZ otoka Krka Anton Bolonić, a o samoj Otočnoj rožici nazočne su upoznali članovi povjerenstva Dobrila Kraljić i Hrvoje Skorup. Bilo je zanimljivo slušati predsjednicu povjerenstva mr.sc. Dobrilu Kraljić s kakvim je oduševljenjem opisivala sve ove nagrađene vrtove, okućnice, balkone i terase.

Na temelju prikupljenih prijava koje su pristigle u lipnju ove godine, stručno ocjenjivačko povjerenstva koje su činili Dobrila Kraljić, Hrvoje Skorup, David Mrakovčić, Ivica Brozić, Ivan Jurešić, Slavica Grgurić i Sanja Polonijo obišlo je sve prijavljene lokacije i donijelo odluku koje su od njih najbolje. Najboljima u sve tri kategorije uručena su priznanja, knjige i staklene statue koje je izradio Valter Stojšić, drugoplasiranima priznanja i poklon bonovi tvrtke Parkovi plus, dok su trećeplasirani uz priznanje dobili i prigodnu knjigu.

U kategoriji klasičan vrt najboljim je proglašen onaj Vlaste Mijić iz Sv. Vida Dobrinjskog, ispred vrtova Slavka Afrića iz Pinezića i Marice Lončarić iz Šila.

Titulu najbolji održivi vrt dobio je vrt Gordana Helingera iz Punta, drugoplasirani vrt je Marka Anića iz Vrbnika, a trećeplasirani Meri Gršković također iz Vrbnika.

Najljepšim balkonom/terasom proglašen je onaj Konobe Luce iz Vrbnika, drugo je mjesto pripalo Silvani Gržetić Goić iz Njivica, a treće Vjeri Hodanić iz Vrbnika.

Pohvalnica za zamijećen višegodišnji trud i zalaganje dodijeljena je Marici Žagar iz Punta, a zahvalnica za gostoprimstvo Općini Dobrinj.

Na kraju se direktorica TZ otoka Krka Majda Šale zahvalila svima koji su doprinijeli da se uspješno okonča i ova jubilarna deseta Otočna rožica i najavila je jedanaestu sljedeće godine.

Glazbeni ugođaj upotpunio je virtuoz na gitari Mario Šimunović.

Svi nazočni imali su prigodu razgledati izložbu fotografske dokumentacije svih nagradama i priznanjima ovjenčanih vrtnih i hortikulturnih površina, ali i onih koji ovoga puta nisu dobili nagradu, ali zaslužuju da ih se barem na ovaj način istakne. Izložbu je pripremio Valter Stojšić.

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr