Općina Dobrinj, otok Krk, Hrvatska
 

Smjena generacija među balačima Čižića

 
Vezani sadržaj
 
 
 

Objavljeno: 16. kolovoza 2020.

U Čižićima završen 17. pojedinačni klupski otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom

Uoči blagdana Velike Gospe velikim finalom završen je tradicionalni, 17. po redu, pojedinačni otvoreni turnir u balanju slobodnim stilom Boćarskog kluba Čižići, a u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Čižići. Ove je godine turnir okupio 16 igrača u seniorskoj konkurenciji i 4 igrača u juniorskoj konkurenciji, koji su žestoko odmjeravali svoje snage i prikazali iznimne vještine tijekom proteklih petnaestak dana, a sve je okončano jučerašnjom finalnom utakmicom i takmičenjem u izbijanju balina.

 

Pobjednikom juniorskog turnira postao je Filip Šantić (rođen 2005.g.), koji je bio najbolji na turniru, ove godine odigranom po principu "svatko sa svakim", te prvi put osvojio naslov pobjednika juniorskog turnira. Pobjedniku je pripao veliki prijelazni pehar, nešto manji pehar u trajno vlasništvo i zlatna medalja, drugoplasiranom Gabrijelu Mulcu srebrna, a trećeplasiranom Ninu Bobovčanu brončana medalja.

Među seniorima naslov pobjednika, prijelazni pehar i zlatna medalja pripali su ove godine Zdravku Sršiću nakon njegove pobjede nad drugoplasiranim Markom Sršićem u uzbudljivoj finalnoj utakmici pred oko 50-ak navijača. Dodatni interes za finalnu borbu izazvala je činjenica da se radilo o obiteljskom okršaju oca (1974.g.) i sina (2002.g.). 
Dan ranije, u borbi za treće mjesto Marko Turčić je pobijedio Sinišu Turčića i na taj način osvojio brončanu medalju.
Generalna je ocjena da je u Čižićima nastupila smjena generacija, nekolicina juniora je navršila 16 godina i prešla u seniorsku kokurenciju. Ove su godine rezultatski uspješniji bili mlađi takmičari, a među njima oni s nešto više balačkog iskustva. Uočeno je da niti jedan od prošlogodišnjih polufinalista i nositelja u ovogodišnjem ždrijebu nije ponovio lanjski uspjeh. Također, važno je istaknuti da su na turniru dominirali domaći čižićarski balači, a da od gostujućih balača iz drugih mjesta nitko nije prošao dalje od grupne faze natjecanja.
Tradicionalno se održalo takmičenje u "bližanju u krug" u kojem je ove godine najbolji bio Miljenko Skender pobjedom u prvoj seriji, jedini sa sva tri točna bližanja u krug, te takmičenje u "izbijanju balina" koje je osvojio Marko Sršić i time "podebljao" uspjeh obitelji Sršić u ovogodišnjem takmičenju.


Posebno atraktivna je bila prezentacija polaznika škole balanja "Nova generacija Čižići 2020.", pod vodstvom trenera Marina Turčića. Polaznici ovogodišnjeg tečaja (6-11 godišnjaci) u predigri utakmice za treće mjesto odigrali su međusobnu revijalnu utakmicu i pritom prezentirali naučene vještine te osvojili simpatije i zaslužili ogroman aplauz mnogobrojne publike. Udruga ih je tom prilikom nagradila prigodnim majicama, kapama, diplomama i medaljama, te učlanila desetak novih mladih članova, osiguravajući time nastavak tradicije balanja slobodnim stilom na Čižićima.

U pauzi između finalne utakmice i takmičenja u izbijanju balina neprofitna je udruga održala svoju ranije u ožujku sazivanu, pa zbog COVID 19 odgađanu, redovnu godišnju skupštinu.

Marino Turčić

 
 
 
 
Web kamere Općine Dobrinj
Live pogled na Dobrinj, Šilo i Klimno
 
 
Povijest
Saznajte više o povijesti naše općine
Gospodarstvo
Gospodarstvo na području Općine Dobrinj
Turizam
Glavna turistička odredišta
Naselja u Općini
Informacije o naseljima
Škola i vrtić
Nova škola u Dobrinju i vrtić u Polju
Udruge
O udrugama iz Dobrinjštine
Manifestacije
Crkvena slavlja, pučke i ribarske fešte
Istaknute ličnosti
Ivan Crnčić, Josip Pepi Uravić...
Muzeji
Sakralna i etnografska muzejska zbirka
Video
Video klipovi Dobrinja, Šila i uvale Soline
Foto galerija
Fotografije, wallpaperi, screensaveri...
 
 
 
Bookmark and Share
 
         
         
KONTAKTI
 
 
OPĆI PODACI O OPĆINI
   

Općina Dobrinj
Dobrinj 103, 51514 Dobrinj

e-mail: opcina-dobrinj@ri.t-com.hr
tel.: +385 051/848-344;848-307
fax.: +385 051/848-141
web: www.opcina-dobrinj.hr, www.dobrinj.hr

 
 
Katastarska površina: 55,05 km2
Broj stalnih stanovnika: 2.023
Broj kućanstava: 891

Stambene jedinice: 4.422
Stanovi za stalno stanovanje: 1564
Naselja: Općinu Dobrinj čine 20 naselja

 
 
TD Komun d.o.o.
www.komun.hr
 
TZO Dobrinj
www.tzo-dobrinj.hr