Treći šahovski turnir "Gabonjin 2019" - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

Šahovske figure i ove godine ukratile i razbile su monotoniju zimskih dana. Kako bi svi simpatizeri i poznavaoci šaha odmjerili svoje znanje i mudrost igranja šaha, u nedjelju, 10. ožujka 2019. godine održan je treći po redu turnir u šahu za žitelje mjesta Gabonjin.

Na trećem po redu šahovskom  turniru okupilo se 15 igrača, a to su bili: Ivan Škrabonja, Dražen Purić, Davor Feretić, Tomislav Japundžić, Nikola Grdinić, Dario Božić, Darko Strčić, Marinko Grdinić, Zoran Fanuko, Mile Ivić, Matija Radivoj, David Brusić, Vinko Grdinić, Skender Ahmetović i Stanko Grdinić.


Kako ove godine prof. Zdenko Jurković, voditelj šahovske škole "Goranka" iz Ravne Gore i dugogodišnjeg mještanina Gabonjina, nije mogao voditi turnir, umjesto njega turnir je vodio Marko Kirinčić iz Klimna, inače dugogodišnji igrač, učenik i pomoćnik Zdenka Jurkovića. Turnir se odigrao po švicarskom sistemu u 7. kola. Kako su se kola odigravala tako se stvarala piramida s obzirom na broj pobjeda pojedinog igrača.

Po završetku turnira uslijedilo je proglašenje pobjednika i dodjela pehara, te domjenak za sve sudionike.
Pobjednik turnira bio je Davor Feretić s 6 pobjeda i jednim remijem. Drugo je mjesto osvojio Marinko Grdinić s isto pobjeda kao i prvoplasirani, no za pola boda slabijim buholcem, dok je treći bio Matija Tadivoj s 5 podjeda i 2 poraza.
Organizatori čestitaju pobjednicima, ali i svim natjecateljima za sudjelovanje na turniru i nadaju se susretu dogodine.


U Gabonjinu 10.3.2019.


 


Organizatori: KD Sv. Petar Gabonjin
Davor Feretić i Tomislav Japundžić
Natrag
scroll to top