Obavijest – Uređivanje okućnica - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

Ovim putem obraćamo se stanovnicima naše Općine sa zahtjevom za uređenjem okućnica. U tijeku su pripreme za nadolazeću turističku sezonu pa molimo sve da pristupe uređenju svojih okućnica kako bi naša naselja bila još ljepša i uređenija.


Potrebno je urediti okoliš kuće, zelene površine, krošnje stabala, živice te općenito vodite računa na urednosti i čistoći. Posebno apeliramo na one koji na svojim okućnicama drže određene vrste otpada ili predmeta da iste uklone.


S tim u svezi ističemo da, sukladno odredbama Odluke o komunalnom redu, okućnica odnosno okoliš moraju biti uređeni i sa njih odstranjen otpad te da na nekretninama koje su vidljive s javne površine nije dozvoljeno uskladištenje niti odlaganje građevinskog i drugog materijala (otpadno drvo, željezo, lim, kamp kućice, priključna vozila, olupine i slične predmete). Navedenom Odlukom propisane su novčane kazne te obavljanje gore navedenih radnji preko treće osobe na trošak vlasnika nekretnine. Kako bismo izbjegli pojedinačna upozorenja i kažnjavanje mole se mještani da pristupe uređenju na vrijeme.


Otpad koji se zbog svojih dimenzija ili sastava materijala ne smije odlagati u spremnike na javnim površinama potrebno je odnijeti na reciklažno dvorište POSAM (posebno sabirno mjesto otpada) koji se nalazi u naselju Polje. Također, posjećamo na mogućnost besplatnog odvoz na POSAM za što je potrebno nazvati info telefon PONIKVE EKO OTOK KRK 654-600 i dogovoriti detalje oko odvoza.


Molimo da postupite po ovoj molbi jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni pojedinačno opominjati i izricati novčane kazne te vas teretiti za trošak uklanjanja i odvoza otpada od strane Općine Dobrinj.


Općina DobrinjNatrag
scroll to top