Senzacija u Čižićima - Općina Dobrinj
Disable Preloader

Novosti

U subotu 01.09.2018. održan je u Čižićima tradicionalni četrnaesti po redu „Međunarodni turnir u balanju slobodnim stilom Čižići – ljeto 2018“.


Kako ne bi bilo sve uhodano i uobičajeno, pozvani gosti iz Celja su par dana prije otkazali svoj dolazak. Time je izgubljen status „međunarodnog“ iako je zadržan u imenu turnira i kao takav, nalazi se na ovogodišnjim trofejima, peharima i medaljama.


Organizatori su riješili problem na način da su uputili naknadnu pozivnicu juniorskoj ekipi Društva za športsku rekreaciju Čižići koju je sastavio i vodio Ivan Pole, dugogodišnji voditelj „Škole balanja slobodnim stilom“ koja u Čižićima, u okviru ove neprofitne udruge, djeluje već sedam godina.


I tako su se u rano subotnje jutro nakon kišne noći na starom jogu u Čižićima okupile ekipe Kumpanije iz Gabonjina, Krasa II iz Krasa, Rasopasne, domaća seniorska ekipa iz Čižića i „dječja“ ekipa DŠR Čižići.


I turnir je krenuo očekivano po sistemu „svatko sa svakim“, uz vremensko ograničenje od 30 minuta po utakmici, u prva dva kola u domaćem derbiju stariji Čižićari pobijedili su ekipu iz Krasa i svoje juniore, Kumpanija je pobijedila Rasopasno i Kras II, a onda je krenulo s iznenađenjima...


Mlada ekipa DŠR Čižići u trećem kolu pobjeđuje Rasopasnu 18:12, u četvrtom kolu pada Kumpanija rezultatom 9:6, a u petom kolu mladi u posljednjem bacanju trijumfiraju protiv Krasa II rezultatom 11:10 i time senzacionalno osvajaju prvo mjesto u svom debitantskom službenom nastupu u seniorskoj konkurenciji. Ekipu sačinjavaju Ivan Pole, Ivan Sršić, Ivan Škrabonja, David Pole, Mario Braut i Luka Pandurić.


O kakvoj se koncentraciji talenta tu radi svjedoči i rezultat glasovanja svih kapitena ekipa sudionica turnira prema kojem je proglašen najbolji igrač turnira Ivan Sršić (2005.), a u najbolju četvorku pored njega izabrani Ivan Pole i Ivan Škrabonja (2003.) svi iz ekipe DŠR Čižići, te Nikola Grdinić iz Kumpanije Gabonjin.


Spomenimo na koncu da je drugo mjesto na turniru osvojila ekipa Kumpanije Gabonjin, a treće domaća ekipa BK Čižići.


Svi učesnici okrijepili su se tradicionalno maneštrom na jogu i kasnije ručkom u „Maloj steni“, a ugodno druženje završeno je pozdravom „vidimo se i dogodine na jubilarnom 15. čižićarskom turniru“. Organizatori jedino nisu znali odgovoriti na pitanje hoće li to biti na starom jogu ili na novim jogima u Sportskom centru „Na vrh Dolčić“? Ova čižićarska mladost bez ikakve sumnje i bez ikakvih daljnjih odlaganja zaslužuje obećanu i planiranu izgradnju nove sportske infrastrukture u Čižićima. 
Natrag
scroll to top