Disable Preloader

O općini

Kao neprofitna udruga osnovana je u prosincu 2011. godine. Nastala je na dugogodišnjoj tradiciji balanja slobodnim stilom u Čižićima. Odluku o osnivanju Udruge donijelo je osam osnivača, a Udruga danas broji 50-ak registriranih članova. Sjedište Udruge je u Čižićima.

Na Izbornoj skupštini Udruge održanoj 13.03.2015. još jedan 4-godišnji mandat dobio je Izvršni odbor u istom sastavu:

Marino Turčić, predsjednik Udruge
Zdravko Sršić, dopredsjednik Udruge
Ivan Pole, član
Vjekoslav Padavić, član i
Igor Švob, član.
Tajnik Udruge je Marko Turčić.

Glavninu svojih sportskih aktivnosti članovi Udruge obavljaju na jogu u Čižićima, sudjelujući u ljetnom Kupu Dobrinjštine i Zimskoj ligi Dobrinjštine, te gostujući na turnirima u Krasu, Gabonjinu, Rasopasnoj, Ičićima i Celju (Slovenija). Najveći su uspjesi BK Čižići: naslov pobjednika 15. Kupa Dobrinjštine organiziranog u Čižićima 2010. godine, drugo mjesto u Gabonjinu 2006. godine i treće mjesto u Krasu 2012. godine.
Počev od 2004. godine, Udruga je organizator poznatog Međunarodnog turnira u balanju slobodnim stilom koji se početkom rujna svake godine održava u Čižićima, Udruga od 2004. godine tradicionalno svake godine početkom kolovoza organizira Pojedinačno otvoreno klupsko prvenstvo u balanju slobodnim stilom, koje završava finalnom utakmicom uoči blagdana Vele Gospe, takmičenjem za najboljeg koštača i najboljeg izbijača, a u okviru kojeg se odigrava juniorski i seniorski turnir. Od 2012. godine Udruga organizira „Školu balanja“ koju redovito pohađa 15-ak djece školske dobi iz Čižića i Tribuja. Ova će se aktivnost poticati i u narednim godinama kao jedan od prioritetnih zadataka naše Udruge.

Svoje organizacijske mogućnosti članovi Udruge iskazuju tradicionalnim organiziranjem šahovskog turnira sa tridesetak sudionika koncem srpnja, zatim turnira u preferansu sa desetak sudionika u lipnju, i na koncu, organizirajući najmasovniju sportsko-rekreativnu manifestaciju, „Kvarnerski kros – cestovnu utrku Čižići“ koja na startu okuplja stotinjak trkača i rekreativaca, a završava prigodnom feštom na obali u Čižićima, obično prvog petka u kolovozu.

Udruga je, u okviru svojih ekoloških aktivnosti, postala glavni nositelj i organizator ekološke akcije „Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš“ za područje Općine Dobrinj.

Kontakt:
Društvo za športsku rekreaciju
Čižići, Čižići 6., 51514 Dobrinj
051 853-128
marino.turcic@inet.hr
scroll to top