Disable Preloader

O općini

Ako je Dobrinj administrativno i kulturno središte, ŠILO je zasigurno turistički centar dobrinjskoga kraja.
Otkako je potvrđen pozitivni učinak ljekovitog blata s plaže na MELINAMA, brojni turisti odabiru za svoj odmor SOLINE, KLIMNO i ČIŽIĆE, upravo zbog blizine plaže čiji ljekoviti mulj ublažava pa i otklanja tazne oblike kostobolje. Oko 5 kilometara dijeli Meline od Rudina. Ukoliko ste avanturističkog duha, volite legende i predaje, dođite u RUDINE i zavirite u sasvim drugačiji svijet u spilji „BISERUJKI“, ili „VITEZIĆEVOJ SPILJI“. Biserujka u sebi navodno krije veliko blago, koje još nitko nije uspio pronaći – možda ste baš vi sretne ruke!

Drevni kaštel Dobrinj dobio je lijepo ime hrvatskoga korijena od lijepe riječi dobar. Pa ako je uspon čovjeka nikao iz vode (a voda je i more), a čovjekova civilizacija izrasla iz pšenice i vode, onda je dobra priroda dobrom i slikovitom Dobrinju, kao središtu zajedničke slike s pripadajućih mu dvadeset i jedno različito naslikano naselje, dalo čovjeku možda najvrijednija bogatstva - plodnu zemlju i raskošno more; zelenu i modru ravnicu s blagom klimom i izdašnim suncem, s prirodnim ljepotama i zdravom te čistom okolicom.

* Dobrinj - Panorama i pogled na uvalu Soline

A dobrinjski modri i zeleni biseri: turističko i pomorsko Šilo, s drevnom lučicom, bogatom turističkom ponudom , autokampom , čistim morem i šljunčanim plažama. Živopisna Uvala Soline, postojbina predromanskih solana, oaza mira, ljepote i zdravlja, obrubljena "živim" razglednicama: Klimnom (marina, morska i suha, autokamp, bogata gastronomska ponuda...), Solinama i Čižićama (čisto i toplo more, ljekovito blato, ljekovito blato za lječenje kostobolja); kamenite starinske Rudine (s turistima nadasve privlačnom Vitezićevom špiljom "Biserujka").* Detalji iz Klimna i Šila

Stara naselja Kras, Gabonjin, Gostinjac, Polje, Hlapa, Sužan... (s brojnim povijesnim i kultorološkim znamenitostima) - samo su uvjerljivi prirodni predlošci dobrinjskoj turističkoj poruci: zdrava priroda za zdrav duh u zdravu tijelu.
scroll to top